Zaawansowane szukanie.

Co to za czujnik??
Autor Wiadomość
Dynika 
Forumowicz



Safrane: Ph II, 2.5 20v aut.
Dołączył: 24 Lut 2015
Posty: 134
Skąd: Jamki

Wysłany: 2017-07-14, 19:28   Co to za czujnik??

Cześć
Ostatnio zauważyłem ,że od tego czujnika wychodzą dwa przewody, wchodzą 15cm od niego w kostkę a z tej kostki wychodzi juz tylko jeden przewód.
Co to za czujnik??
Znajduje się pod kopułką
 
 
Dynika 
Forumowicz



Safrane: Ph II, 2.5 20v aut.
Dołączył: 24 Lut 2015
Posty: 134
Skąd: Jamki

Wysłany: 2019-05-10, 16:02   

Odgrzewam temat, mógłby ktoś sprawdzić ile kabelków wychodzi z kostki która jest tam podłączona (zaznaczona niebieskim)?? tak jak już wspominałem i zaznaczyłem na zdjęciu czerwonym kolorem w stronę silnika wychodzą 2 przewody natomiast za tą szarą kostką jest już tylko jeden, pomarańczowy.
Motor to 2.5 benzyna aut.
 
 
SURU 
Klubowicz



Pomógł: 15 razy
Dołączył: 11 Paź 2012
Posty: 1842
Skąd: Opole Lubelskie

Wysłany: 2019-05-10, 21:08   

Mi to wygląda na "bezpiecznik " temp . wody ...czyli ikona przegrzania na desce :)
_________________
You Brought Two Too Many .
 
 
Dynika 
Forumowicz



Safrane: Ph II, 2.5 20v aut.
Dołączył: 24 Lut 2015
Posty: 134
Skąd: Jamki

Wysłany: 2019-05-11, 09:22   

Znalazłem wiązke elektryczną od 2.5 na allegro tam tez do tej kostki był tylko jeden pomarańczowy, ale chce się jeszcze upewnić.
A gdzie właściwie jest w 2.5 czujnik temperatury dla silnika??
 
 
SURU 
Klubowicz



Pomógł: 15 razy
Dołączył: 11 Paź 2012
Posty: 1842
Skąd: Opole Lubelskie

Wysłany: 2019-05-11, 17:30   

Są zapewne 3 . Jeden na zegary i do sterownika , drugi właśnie od ikonki przegrzania , trzeci przy chłodnicy . Tych pierwszych dwóch szukaj na głowicy .
_________________
You Brought Two Too Many .
 
 
Dynika 
Forumowicz



Safrane: Ph II, 2.5 20v aut.
Dołączył: 24 Lut 2015
Posty: 134
Skąd: Jamki

Wysłany: 2019-05-12, 10:40   

Jeżeli faktycznie jest to ten od ikonki przegrzania to raczej nie dowiem się czy działa, dopóki się nie przegrzeje. :zdziwko: Chyba, że po uruchomieniu silnika na zegarach pojawia się ta kontrolka i po chwili gaśnie, co oznacza że czujnik działa. Dobrze myśle??
 
 
SURU 
Klubowicz



Pomógł: 15 razy
Dołączył: 11 Paź 2012
Posty: 1842
Skąd: Opole Lubelskie

Wysłany: 2019-05-12, 21:40   

Ten czujnik z nr 14 podaje też na zegary . Wentylatorem steruje czujnik nr 1 oraz ( poprawka to od przegrzania ) podaje info do kompa , jest przy termostacie . Masz jeszcze jeden przy chłodnicy z nr 5 .
_________________
You Brought Two Too Many .
Ostatnio zmieniony przez SURU 2019-05-12, 21:41, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Dynika 
Forumowicz



Safrane: Ph II, 2.5 20v aut.
Dołączył: 24 Lut 2015
Posty: 134
Skąd: Jamki

Wysłany: 2019-05-12, 23:20   

Wobec tego wychodzi na to, że ten czujnik jest u mnie w porządku. Dzięki :ok: tych schematów nie miałem.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


 Podobne Tematy 

phpBB by przemo