Zaawansowane szukanie.

Safrane PH I 3,0v6 nie odpala na mrozie
Autor Wiadomość
KODA25 
Forumowicz


Safrane: 1993 PH I 3,0 V6
Dołączył: 09 Lut 2018
Posty: 1
Skąd: POZNAŃ

Wysłany: 2018-02-09, 14:18   Safrane PH I 3,0v6 nie odpala na mrozie

Na początku witam wszystkich. Chciałbym uzyskać pomoc w sprawie jak w temacie, spadła temperatura zewnętrzna i safcia nie odpaliła rano. Zauważyłem że po włączeniu zapłonu nie zapala się kontrolka silnika, która powinna się zapalić i zgasnąć, rozrusznik kręci a silnik ani mruknie. Około południa po włączeniu zapłonu kontrolka silnika zapala się normalnie i silnik odpala bez problemu gdzie szukać przyczyny?
_________________
SAFRANE PH I 3,0V6
 
 
SURU 
Klubowicz



Pomógł: 14 razy
Dołączył: 11 Paź 2012
Posty: 1787
Skąd: Opole Lubelskie

Wysłany: 2018-02-09, 15:41   

Cześć . Poczytaj tutaj http://www.forum.safrane.pl/viewtopic.php?t=6726
_________________
You Brought Two Too Many .
 
 
Jacek957 
Klubowicz



Safrane: 1995 V6 3,0 RT Allrad Zmodyfikowana do Baccary(bez pneumatyki)
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 1656
Skąd: Legnica

Wysłany: 2018-02-09, 22:31   

Prawdopodobnie winien jest jeden z czujników temperatury ale sprawdził bym też zestaw cewka ,kopułka i palec.Ewentualnie woda w paliwie.Kiedy wymieniałeś filtr paliwa ostatnio?
_________________

 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


 Podobne Tematy 

phpBB by przemo